Hírek


2024. január 9-én kedden délelőtt a hóhelyzetre hivatkozva több abaligeti utcába nem tért be a szemétszállító. Az Önkormányzat arra a kérdésre, hogy mikor pótolják a hulladék elszállítását azt a választ adta, hogy a következő héten kedden jönnek érte és addig tegyük ki zsákokban a szemétgyűjtők mellé.

Azokban a napokban Augusztusz császár elrendelte, hogy írják össze a földkerekség lakosságát. Ez az első összeírás akkor történt, amikor Szíria kormányzója Kirinusz volt. Mindenki elment a maga városába, hogy összeírják. Galilea Názáret nevű városából, József is fölment Dávid városába, a judeai Betlehembe, hogy összeírják eljegyzett feleségével,...

2023. december 3-án - advent első vasárnapján - 17.00 órakor gyújtják meg az adventi koszorú első gyertyáját az abaligeti templomban. Utána beszélgetés, találkozás. Vendégeljük meg egymást! Hozzunk bögrét és belevalót!

Az Abaligeti Horgásztónál 2023. december 1. és 2024. február 29. között a békés halakra történő horgászat szünetel, csak pergetni lehet. Süllőre, csukára élő hallal vagy halszelettel horgászni tilos!

Tájékoztatom a lakosságot, hogy a rászoruló családok részére 2023. évben is 10.000,-Ft/fő összegben téli családtámogatást biztosítunk.