Rólunk írták

Abaliget nemcsak a templom, a tó vagy a barlang, hanem egy közösség is egyben, hús-vér emberekből. Örömmel osztjuk meg ezen az oldalon a róluk írt cikkeket, hiszen általuk is gazdagodik az Abaligetről kialakult kép.


Gyerekként rúgta a bőrt, hasonlóképp, mint a mindenki által jól ismert nagypapája, azonban végül a teniszben talált magára a 15 éves Garami József. Ráadásul a közelmúltban a harmadik helyen végzett párosban egy kiemelt korosztályos versenyen.

"Immár hónapok óta részesei vagyunk egy közös történetnek, amelynek nem ismerjük a végét, de olyan módon követel figyelmet, időt, teret, érzelmeket, gondolatokat az életünkben, hogy nem tudunk szó nélkül elmenni mellette. Sok az olvasata a járvány okozta valóságnak, annak egy-egy szeletének. Talán az is helyet kaphat ebben a sorban, hogy miként...

Június 27-én jelent meg Pucz Péter riportja a Pécsi Újságban az abaligeti Orsós Ferivel. Nagy örömmel olvastam a beszélgetést, amelyből tökéletesen átjött az a pozitív életszemlélet, humor és hit, amelyért szeretjük és felnézünk rá. Ráadásként a cikkhez sikerült egy hamisíthatatlan "ferikés" képet mellékelni a "békebeli boltosról".

Mi a titok?

2020.05.23

Szó ami szó: a Petőfi utca nagyon megerősödött az utóbbi időben. A régtől ott lakóknak nem különlegesség ez: - Itt mindig sok volt a gyerek - mondják mosolyogva. Csakhogy sokan felnőttek, kirepültek mára. S íme sorban kelnek el itt az öreg házak a szép telkek, hogy a falu régi kedves utcája újra pezsegni kezdjen. Sokan választják lakhelyül...