Családanya, biológus, méhész és szakíró

2023.04.15

2022-ben Bagóné Dr. Vántus Viola nyerte el a Méhészet szaklap Év szerzője díját. Gratulálunk! Mindenkinek szívből ajánljuk elolvasásra a vele készült riportot.

A díj odaítélésénél a díjazott kimagasló szakmai színvonalú és remek, könnyen érthető, olvasmányos írásai alapján döntöttek. Az elmúlt évben összesen 12 szakcikke jelent meg egy témában, amely minden méhészt foglalkoztat: a Varroa atka életéről és az ellene való küzdelem lehetőségeiről. A riportban olyan kérdésekre válaszol mint, hogy Honnan ered a kapcsolata méhekkel?, Miért a fenti témát választotta?, Mit szeret a legjobban a méhészkedésben?...

Erről és még sok más érdekességről is olvashatunk a Méhészet szaklap áprilisi számában, amely elérhető online is ezen az oldalon.

A Méhészetben megjelenik a mézet és más méhészeti termékeket felvásárló kereskedők tájékoztatása éppúgy, mint a méhészkedést megkönnyítő korszerű technológiák közreadása. A lap küldetése: a szaksajtó eszközeivel, hiteles ismeretek közreadásával segíteni olvasóit a tájékozódásban és szakmai műveltségük elmélyítésében.
Hazánkban a legnagyobb múltú, a magyar méhésztársadalom legolvasottabb szaklapja. A havonta megjelenő folyóirat a 18-20 ezer főre becsült hazai méhésztársadalom véleményformáló többségéhez eljut. Kedvelt rovatai: Méhesről méhesre, Méhegészségügy, Emlékeztető.

Forrás, fotó: Méhészet