A Four Bones Quartet koncertje az Abaligeti templomban

2021.07.21

A harsona igazi elkötelezettjei Európa-szerte adnak teltházas koncerteket, emellett kimagasló eseményeken képviselik nagy sikerrel Magyarországot, most az abaligeti templomban adnak koncertet.

Fotó: Four Bones Quartet
Fotó: Four Bones Quartet

Hosszú évek óta hagyomány, hogy templomunk búcsújának estéjén színvonalas koncertre várják az érdeklődőket. 2021. július 25-én, 19 órakor a Four Bones Quartet ad koncertet a templomban, amelyre a belépés ingyenes.

A Four Bones Quartet 2003-as fennállása óta megfordult a világ számos országában (Angliában, Ausztriában, Belgiumban, Észtországban, Kínában, Németországban, Spanyolországban, Szlovéniában). 

"Egyedi, karakteres harsonaszólók, bravúros, homogén összhangzás...
Ez, ami igazán jellemzi a Four Bones Quartetet" (Badische Zeitung).

A 2011-ben megjelent Crossroads című nagylemezük pedig kiválóan tükrözi a kvartett zenei repertoárjának sokszínűségét és változatosságát: 5 magyar kortárs zeneszerző kifejezetten az együttes számára komponált művei elkalauzolják a hallgatóságot a tangó, a jazz a folk és a komolyzene gyakran egymást keresztező világába.

Az elmúlt évtizedben számos kiváló művésszel, énekessel dolgoztak együtt, gazdagították zenei tárházukat belföldi és külföldi turnék során egyaránt, többek között: Palya Beával, Bocskor Bíborkával, Szirtes Edina Mókussal és Gereben Zitával valamint Szabó Balázzsal (Szabó Balázs Bandája).