Abaliget és Orfű lekerült a rali térképéről

2020.01.31

Mostanra kiderültek a magyar rali bajnokságok naptárai, melyből kiderül, hogy több évtizedet követően Abaliget és Orfű környékén nem lesz raliverseny 2020-ban. 

Fotó: Vincze Ferenc Rallyversenyző Facebook oldala
Fotó: Vincze Ferenc Rallyversenyző Facebook oldala

A korábbi években három verseny érintette Abaliget és Orfű környékét egy évben. Ez a márciusi Rallye3 bajnoki szezonnyitó Orfűi központtal, az októberi Mecsek Rallye és az Orfű-Magyarhertelend közötti novemberi Rallye3 szezonzárók voltak. 

Az idei naptárak alapján a márciusi és novemberi Rallye3-as verseny megszűnt, a Mecsek Rallye pedig nyárra került a Fishing on Orfű fesztivállal azonos időpontra, így biztosan nem lesz verseny Abaliget és Orfű környékén. 

2020-ban, ha valaki Orfűről vagy Abaligetről szeretne raliversenyre menni, annak június 6-7 között Bakonyára vagy október 18-án az Árpádtetőre kell elmennie, hogy Rallye3-as versenyt láthasson. 

Aki a magasabb szintű Rallye1, Rallye2, vagy historic mezőny versenyére is kíváncsi lenne, annak várhatóan Bakonyára, Hetvehelyre vagy éppen az Árpádtetőre kell elmennie a június 19-21 között rendezendő Mecsek Rallyen. 

Hund Gábor

Fotó: Vincze Ferenc Rallyversenyző Facebook oldala