Abaligeti sikerek a centenáriumi tájfutó versenyen

2019.03.25

F 10 kategória: 1. Hóbár Jakab, 3. Várda Máté 

N 10 kategória: 1. Horváth Katalin, 2. Hóbár Rebeka 

N 14 kategória: 2. Várda Sára 

Nyk 29 kategória: 2. Kaluczky Zoltán id., 2. Maurer Rita

Az egyes kategóriák eredményeiről részleteiben itt olvashatnak


A PVSK Tájfutó szakosztály egyik kiváló versenyzőjéről, majd későbbi szakosztályvezetőjéről, Igaz Béláról elnevezett versenyt Pécsett, gyönyörű napsütésben a Tettyén rendezték.

A két napos eseményről, magáról a versenyről Kersity Andrással, az egyik szervezővel beszélgetett Nyilas László.

Fotó: pvsk.hu
Fotó: pvsk.hu

- A Centenáriumi rendezvényen a pécsi klubok és a régió versenyzői, köztük az Abaligetiek vettek részt, összesen több mint 200-an. A versenyzők között a legkisebb és a legidősebb korosztály képviselői is indultak. A 100 éves PVSK-hoz méltó színvonalú pályát sikerült kijelölni, és minden nyertes egy "100 éves a PVSK" feliratú pólót kapott, amelyet Czerpán István elnök Úr bocsátott rendelkezésünkre. Külföldi vendégek is voltak, a horvátországi Varasdról, ők a szombati edzésprogramon vettek részt - fejezte be András.

Fotó: pvsk.hu
Fotó: pvsk.hu

Vasárnap a versenyiroda a Tettye park északi részén volt, ahol Lipp József, a PVSK Tájékozódási futó Szakosztály vezetője, versenyigazgató fogadta a célba érkezetteket.

- A szombati edzés után a vasárnapi verseny rajtja a Pécsi Állatkertnél volt, a cél pedig Tettyé-től mintegy 100 m-re fekvő Kutyafuttatónál - ezt már Lipp József mondta, majd így folytatta - az ott egy szép, tágas terület. Külön öröm, hogy az idősebb korosztály kategóriájában is több induló volt. Az eredményhirdetésnél köszöntöttük Ijjász Istvánt, szakosztályunk egyik tagját, aki az idén márciusban, a Centenárium évében, ünnepelte 80. születésnapját - ­­­­­­­­­­­­­­­tájékoztatott a fontos részletekről Lipp József.

Jó volt látni az első igazi tavaszi napsütésben a naptól és a maguk mögött hagyott nehéz erdei tereptől kipirult arcú fiúkat-lányokat, amint összehasonlították, és mindjárt értékelték is saját, és társaik teljesítményét.

Az egyes kategóriák eredményeiről részleteiben itt olvashatnak.

Forrás: PVSK | Nyilas László


Képek az eseményről