Egyedülálló sportesemény a láthatáron! - Jön a 2. Pécs-Orfű-Abaliget Félmaraton

2021.06.01

A tavalyi sikeres Pécs-Orfű-Abaliget Félmaraton hagyományait követve 2021-ben is megrendezésre kerül - június 5-én - ez az egyedülálló sportesemény, amely a változatos helyszíneivel maradandó élményt nyújt a résztvevőknek és szurkolóknak egyaránt.

Fotó: Kálmándy Ferenc
Fotó: Kálmándy Ferenc

A már megszokott módon egyéniben és váltóban is teljesíthetik a távot, sőt a szervezők gondoltak a rövidebb távon futó egyéni indulókra, gyerekekre és kutyás indulókra is!

Induláskor kuriózum, hogy az indulók - a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet támogatásával - verzsüvel indítják a napot, a célban pedig újdonságaikkal csillapíthatják a szomjukat. A célnál egyedi érmekkel és ebéddel várják a befutókat.

Pohármentes verseny! | Fotó: Tankovics Csongor
Pohármentes verseny! | Fotó: Tankovics Csongor

A környezettudatosság jegyében - csatlakozva a Pohármentes versenyek kezdeményezéshez - idén a verseny résztvevői újratölthető szilikonpoharat kapnak ajándékba!

A félmaratonon a szintidő - a pálya nehézségének megfelelően - 3 óra, a chipes időmérést a Köridő csapata végzi.

Rajt időpontok: 10 óra 21 km; 10:45 9 km kutyás futam; 10:45 9 km; 13:00 400 m gyerekfutam

Rajthelyszínek:
Pécs, PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet 21 km,
(7634 Pécs, Pázmány Péter u. 4.);
Orfű, Garat, 9 km és 9 km kutyás futam
(7677, Orfű, Malommúzeum, Füzes Antal sétány 3.);
Abaliget, Strand, 400 m gyerekfutam

Cél: Abaligeti Camping

A PTE és az Abaligetért Egyesület támogatásával megvalósuló rendezvényt az Abaligeti Sportegyesület szervezi. 

A szervezők elérhetőségei: pecsorfuabaligetfutas@gmail.com

Tankovics Csongor +36205620023 | Arnold Nikolett +36205008785


Kísérő események

Kangoo-s bemelegítés 

A rajt előtt Jakab Yvett tart nektek Kangoo-s bemelegítést, hogy jól átmozgassátok az izmaitokat "A Kangoosokok lábán, - ahogy láthatják is - egy speciális cipő van, amit legelőször 1994-ben mutattak be Párizsban egy sportvásáron! Az eredetileg rehabilitációs célra kifejlesztett cipő, azokat az embereket célozta meg, akik biztonságosan szerettek volna sportolni anélkül, hogymegsérülne a bokájuk, térdük és a gerincük. Kezdetben csak futásra használták a cipőt, amikésőbb bekerül az aerobik világába és a fitnesz termekbe is.

Jakab Yvett Pécsett, a Fitness Five Pécs Fitnessben, illetve Pécs környéki településeken tart kangoo edzéseket. Csapata a Fitt Y Team azokból a lelkes kangoosokból áll, akik rendszeresen járnak az edzéseire és szívesen megmutatják magukat a nagyközönség számára is.

Kezdődjön a közös bemelegítés amit a Yvett és csapata Kangoo cipőben mutat be, utána pedig megmutatják milyen is Kangoo cipőben ugrálni!"

Jóga

Ha kipihented magad a futás után, egy nyújtós jógaórával vár titeket Hargitai Csabi, a Mandala Jógastúdió oktatója. Valamint rajtszámod felmutatásával a verseny utáni héten (június 7-13-ig) ingyen részt vehetsz egy jógaórán a stúdióban.

Az Élményzóna önálló projektje a "Mobilkaland - Kötélkert" | Játék és fejlesztés egyben!

Egyensúly - Koncentráció - Figyelem - Kaland - Erő - Ügyesség