Farsang 2020

2020.02.29

Február 8. napjának napsütéses szombat délutánján tartottuk 2020-as évi farsangunkat a szokásos helyen, az abaligeti kultúrházban. Hagyományainkhoz híven az iskola minden osztálya műsorral készült a nézőközönségnek. Napok óta izgatottság uralkodott az iskola folyosóin, a diákok lázasan készülődtek a premierre suliból ki, "kultúrba" be és vissza. A nagy napon a szülők és a segítőik berendezkedtek a büfének kijelölt asztaloknál, ahol az osztályműsorok után finomabbnál finomabb ételek és italok várták a szomjúságtól kitikkadt, délutáni falatkákra vágyó vendégeket. Immár hetedik éve a "hotdogos fiúk" ismét hozták a portékájukat.

Szombaton délután három óra előtt már megtelt a kultúrház, a későn érkezők alig tudtak helyet találni maguknak. Kikerült a "MEGTELT" táblát az ajtóra.

Nagyon ügyesek és kreatívak voltak az osztályműsorok.

A kicsik édesek voltak a maguk bájával. Az elsősök "Én elmentem a vásárba" címmel indították a farsangot. Láthattunk a vásárban tyúkot, kakast, halat, kecskét, lovacskát, kacsát. Őket a 2. osztályosok követték "jön a mamut" műsorukkal, egy egész család ősembert és jó pár mamutot jelenítettek meg. A harmadikos kisdiákok birtokba vették a teret, fát vágtak, házat építettek, majd a negyedikesek "disznó discója" egy igazi disznóvágás képeivel megmutatta a közönségnek, hogy már a felsősök nyomában járnak.

A felsős műsorok szintén magas színvonalat hoztak idén is.

Az ötödikesek zseniális kreativitással vezették be a nézőközönséget a Formula1 színfalai mögé a boxba, ahol lassított felvételt eljátszva megtudhattuk, hogy a professzionális kerékcsere közben még egy csésze kávé elfogyasztására is van ideje a boksz csapatának.

Aztán a hatodik és a hetedik osztály erős társadalomkritikája következett humoros köntösbe bújtatva. A hatodik osztályosok felhívták a figyelmet arra, hogy az egésznapos számítógépes játék milyen mellékhatásokkal jár, a hetedikesek pedig rávilágítottak az "észbontók" frappáns válaszainak ellentmondásaira. A nyolcadik osztály zene és fényjátéka parádés zárása volt az osztályműsoroknak.

Rövid szünet következett, amikor az iskolások gyorsan átöltöztek az osztálytermeikben, addig a kisebbek, az ovis korosztály vette birtokba a táncparkettet, szórakoztatásukra Lapi bácsi keverte a zenét.

Az egyéni és csapatos táncversennyel folytatódott a délután, amelyet nagy izgalommal vártak a résztvevők, hogy megmutathassák tánctudásukat.

A táncverseny meghozta a kellő hangulatot az este folytatásához, elkezdődött a farsangi buli. Feri bácsi keverte a talpalávalót, a kacsatánctól kezdve a makarénáig, széles volt a repertoár.

A kiszebábu égetésére már sötétben került sor, de mielőtt a lángok felfalták volna a szalmabábot, a négytagú zsűri értékelte az osztályműsorokat, a nyeremények pedig fantasztikus, közös osztályélményeket vetítettek előre. A táncverseny győzteseit a közönség díjazta egyéni szavazatok leadásával. És már égett is a szalmabábú. Még egy-két zeneszámra maradt ezután idő, és este hétkor a farsangi buli helyszínének ajtaja bezáródott.

Klassz volt. Mindannyian kellemesen elfáradtunk, mondhatom a farsangon bulizó egész családom nevében.

Jövőre találkozunk ugyanekkor, ugyanitt!

Fülöp Judit