Forgalomnövekedés Abaligeten rallye verseny miatt

2019.07.19

Következő héten rendezik a nemzetközi Baranya Kupát a Mecsekben, melynek útvonala Abaligetet is érinti, de útlezárásra nem kerül sor. 

Július 25-én délután 16 és 19 óra között a hivatalos teszttel kezdődik az idei Baranya Kupa Bakonyán. A verseny a magyar Rallye2 és Historic Rallye Bajnokság mellett a nemzetközi Mitropa Kupa futama is. 

Július 26-án, pénteken Komló belvárosában indul az "éles" verseny egy prológgal, majd utána a Vasas-Zobákpuszta útvonalon lesz látható a Mitropa Kupa és a Historic Bajnokság mezőnye.

Július 27-én, szombaton előbb Mecsekpölöske és Alsómocsolád, majd Hetvehely és Golgota, végül pedig Remeterét és Árpádtető szakaszokon folytatódik a verseny. Ekkor már a Rallye2 mezőnye is csatlakozik a Mitropa Kupa és Historic mezőnyökhöz. 

Az eredeti tervek szerint a Magyarhertelend-Abaliget útvonal is szerepelt volna a programban, de ez a szakasz mégsem lesz megtartva. Bár verseny, így útlezárás sem lesz Abaligeten, várhatóan Hetvehelyről Remeterétre a falun keresztül mennek majd az autók a kresz szabályait betartva, így növekedni fog a település forgalma és zajszintje is. 

A rendezvényre 110 páros jelezte részvételi szándékát, köztük osztrák, olasz és német versenyzők.

Bővebb információ a Baranyakupa.hu oldalon található.

Hund Gábor