Hangnem és lelkület avagy az igazságból elveszett az i

2024.06.02

A Dübörög a kampány Abaligeten? című írásomra érkezett egy videós válasz.

Valaki megkérdezte, hogy miért írtam meg. Azért, mert a halk és értelmes beszédet, érvelést már nem hallották meg és az "asztalra kellett csapni", hogy felkapják a fejüket és észre vegyék, hogy valami itt nincs rendben.

Érkezett is a válasz egy videós bejelentkezés formájában az Abaliget Holnap című facebook oldalon (amelynek az impresszuma a mai napig nincs kitöltve, hivatalosan nem tudjuk, csak sejthetjük, hogy ki üzemelteti, tehát a szabályokat itt is félresöprik) az alábbi kommunikációs trükköket alkalmazva ("Figyeljék a kezemet, csalok!" Rodolfo).

  • A nevek sorozatos ismétlése, hogy a végén csak annyit jegyezzen meg a néző, hogy ezek a mocskos rágalmazók együtt vannak. A valóság pedig az, hogy Rostás Zoltánnak nem velem kellene ezt megvitatnia, hanem a volt munkatársaival akik megszólalnak róla ebben a videóban. Ha ezzel nem értett egyet, akkor miért nem perelte be őket és szedette le a videót? A videó 2018. november 17. óta fent van!
  • Elárasztás technikája (12 percen keresztül!), az őszinte vallomások sorozata. Részletekbe menően "vall" a múltjáról (hangulatfestő szavak sűrű használata, mikor, milyen körülmények között érkezett Abaligetre, stb.). Ezzel lehet az érzelmeket manipulálni, elérni azt, hogy a néző úgy érezze, olyan mint én, egy közülünk, küzd, stb... és ismétlés, ismétlés, hogy az üzenet átmenjen: ezek mocskos rágalmazók. Tény: Ha valótlanságot állítottak róla, miért nem perelte be őket és szedette le a videót? A videó 2018. november 17. óta fent van!
  • Terelés: Sokat beszél a Hit gyülekezetéről - a bennfentesség látszatát keltve - milyen csalók ők és szegény én játszma. Tény: Ha valótlanságot állítottak róla, miért nem perelte be őket és szedette le a videót? A videó 2018. november 17. óta fent van!
  • Érzelmi manipuláció a 13. perctől, hogy miért is állt bele a kampányba. Azt érzékelte, hogy 25 év itt lakás után, hogy olyan lelkület alakult ki, stb... A valóság: összevásárolt 71 db telket és bekerítette az Öreg-hegyen és zavarja egy szomszéd, aki élne a jogával, hogy használja az utakat. Fél, hogy a privilégiumaitól megfosztanák egy esetleges választási kudarc után.
  • A kritikus hozzászólások törélése is egy manipulációs technika. Egy facebook oldalnál vagy engedjük a hozzászólásokat vagy nem, de az hogy az ellenvéleményeket törli, azt a benyomást kelti az olvasóban, hogy mindenki egyetért vele. A valóság pedig az, hogy törölte Tankovics Csongor volt feleségének a posztját mert cáfolta a videóban mondottakat. Az AbaligetMa facebook oldalán nem törlöm a negatív kommenteket hiszen az embereknek joguk van a véleményükhöz, elvégre szólásszabadság van... A fentiekhez ajánlom Hofi Géza örökbecsü dalát: Egy kiöregedett vadászkutya.
"Az igazságból elveszett az i."

Tehát összefoglalva Rostás Zoltán és társai bemutatkoztak. Megmutatták, hogy nem okoz gondot nekik a fenyegetőzés, manipuláció, vádaskodás, mindez belefér, a győzelemért mindent. Mindezt el kell fogadnunk, hiszen demokrácia van. Aki résztvesz a közéletben, annak megemelkedik a tűrési kötelezettsége... Tényleg így van ez?

Rostás Zoltán: "Hangnemben és lelkületben ezekkel az emberekkel találtunk egymásra."

A hangnem és a lelkület:

Az igazság pedig az, amit egy olvasói levélben meg is írtak, hogy

"nem volt ennyi feljelentés, békétlenség a Kisfali idéjében mint most."

Ivády Gábor azt hirdeti a kampányában, hogy ha neki és társainak adnak bizalamat (újra), akkor nyugalom lesz. A valóság pedig az, hogy az elmúlt 5 évben neki nem sikerült ezt megvalósítania a faluban. Mindez köszönhető talán a sorozatos rossz döntések miatt, a helytelen vagy hiányos kommunikációnak, hogy fél az emberek véleményétől és nem tart közmeghallgatást. Pedig egy polgármesternek ki kell tudnia állni az emberek elé, és meg kell tudnia védeni az álláspontját vagy lépjen vissza és hagyja másra a munkát.

Június 5-én 18 órakor választási fórum lesz a kultúrházban. Lehetőség arra, hogy a választók megismerhessék a jelölteket, véleményeiket a faluközösséget érintő dolgokban. Remélem, hogy minél többen ott leszünk és kultúrált körülmények között feltesszük a kérdéseinket. A válaszok alapján pedig mindenki levonhatja a következtetéseit.

Hajrá Abaliget!

Komáromi Csaba
abaligeti lakos