Szörpkészítés Abaligeten

2024.01.25

Újabb mérföldkőhöz érkezett az abaligeti szörpkészítő kisüzem fejlesztése

A tavaly évvégi eszközbeszerzésnek köszönhetően 2024-től immár bővebb termékkínálattal, magasabb minőségben  lesznek elérhetőek a helyben termelt gyümölcsökből készült szörpkészítmények.

Abaligeti gyümölcsökből, helyben készítve, nem csak helyieknek
Abaligeti gyümölcsökből, helyben készítve, nem csak helyieknek

Helyi gyümölcsökből, helyben készítve, nem csak helyieknek

A támogatással (ami a VP6-19.2.1.-60-16-21 kódszámú, Mecsekvidék Helyi Közösség Egyesület – Helyi fejlesztések támogatása című felhívásból 3442415731 projektazonosítószámmal valósult meg) három gép került beszerzésre:

  • 1 db fagyasztószekrény,
  • 1 db kombinált tűzhely,
  • 1 db sokkolóhűtő.

A szakaszosan érő gyümölcsök szempontjából elengedhetetlen volt egy fagyasztószekrény beszerzése, amellyel a feldolgozáshoz szükséges mennyiség eléréséig a "frissen" tartás is megoldódott.

A nagyobb kapacitású tűzhely segítségével párhuzamosan több felületen is végezhető majd a munka, így az üzemben előállított szörp mennyisége is növelhető lesz.

A sokkolóhűtő beszerzésével pedig immár a minőségi előfagyasztás is megtörténhet, ugyanis az egyes gyümölcsöknél szükséges hideghatás gyorsabb elérése, jobb ízkinyerést eredményez.

Helyben is megvásárolható lesz

2024-től már nem csak Orfűn (Orfűi Malmok, AN-2), hanem Abaligeten a Credo Apartmanban is elérhetőek lesznek a Füzes Orsi-féle kézműves szörpök.