Idén is lesz Pécs-Orfű-Abaliget Futás

2022.04.26

Már csak egy hónap van nevezni az ország egyik legkeményebb félmaratonjára! Versenykiírás itt!

A Pécs-Orfű-Abaliget verseny futamai egy-egy jelentős pécsi borfajtáról, illetve a Pécsi Egyetemi Borbirtok tételeiről kapták a nevüket Gaál Krisztiánnak és Hevér Lászlónak köszönhetően még az első félmaraton szervezése közben. A tőkék között is futunk, pontosabban a birtok Pázmány utcai telephelyéről, a tőkék közül indul a futam. Nehéz a pálya, mivel hegyre futunk, és a végére összejön egy 460 méteres a szintkülönbség. Nyár elején a melegben jól esik egy fröccs a futás után, ezért a befutónál a Pécsi Egyetemi Borbirtok jóvoltából várunk benneteket a szomjoltóval. 

Természetesen az induláskor sem maradhat el a szőlő, idén szőlősűrítményből készült limonádéval indítjuk a napot. 

A Pécsi Tudományegyetem nem csak a helyszínnel támogat bennünket, a Sportiroda jóvoltából kedvezményesen nevezhetnek a dolgozók és a hallgatók egyaránt. Májusban a nevezési időszak lezárásáig (2022. május 14.) az online nevezők 5000 forintos kedvezményes áron futhatnak velünk a NEPTUN-kódjuk megadásával a megjegyzésben az utalás során.

Környezetvédelem

Futóversenyünk különös hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, a létszámot a talajterhelés miatt limitáljuk, sőt tavaly mi voltunk az első Pohármentes Verseny is az országban. A frissítésnél ezt érdemes figyelembe venni és saját kulacsot, poharat hozni. Idén igazi kulináris élményt fogunk nyújtani a különleges curry-vel, amelyet a Hunza Ecolodge tulajdonosai készítenek majd nekünk helyi alapanyagokból.

A friss információkról a Facebook eseménynél tájékozódhattok!

Terveink a jövőben

A Pécs-Orfű-Abaliget Futás ötletét 2019 novemberében Tankovics Csongor és Arnold Nikolett a korábbi Pécs-Orfű Félmaraton felidézése céljából élesítette, valamint Orfű és Abaliget futóközösségének összekapcsolása is fontos szempont volt. Nagyon sokan futnak mindkét faluban, így ma már az Abaligeti Sportegyesület futó szakosztállyal is bővült. A koronavírus okozta bizonytalanság nem szegte a szervezők kedvét, mindkét évben sikerült megrendezni a versenyt otthonukban a környékbeli futók örömére, sőt tavaly már Csábi Bettina és Bódis Tamás is a Mecseken futott a kihívást jelentő pályán. A későbbiekben többféle versenyt terveznek a dombok és tavak között és körül, a terepversenyek felé kacsingatnak, majd később vízbe szállnának és kerékre pattannának, hogy feléledjenek az orfűi triatlon versenyek is.

Forrás és képek: Arnold Nikolett, Tankovics Csongor