Július 25-én, vasárnap ünnepeljük az abaligeti templom búcsúnapját

2021.07.14

Az Abaligeti Plébánia korán felbukkan írásos emlékeink között, Mária Magdolna templomát már 1332-ben említik. A település mindvégig hűségesen ragaszkodott védőszentjéhez. Abaligeten az általános iskola is Szent Mária Magdolna nevét viseli és a játszótérként, illetve pihenőhelyként is szolgáló templomkert pedig Mária Magdolna városáról kapta a Magdala nevet.

Idén július 25-én, vasárnap tartják a hagyományos Magdolna Napi búcsút. Az ünnepi szentmisét - 11 órakor - Rosner Zsolt plébános mutatja be a falu hajdani és jelenlegi lakóiért, rokonaikért és a vendégekért.

Az ünnepi szentmise keretén belül köszönünk el Rosner Zsolt plébános úrtól, aki augusztus 1-jétől Szigetváron folytatja lelkipásztori szolgálatát

Hosszú évek óta hagyomány, hogy a búcsú estéjén színvonalas koncertre várják az érdeklődőket. 19 órakor a Four Bones Quartet ad koncertet a templomban, amelyre a belépés ingyenes.


Július 25-én, vasárnap ünnepeljük az abaligeti templom búcsúnapját. A 11 órai szentmisén elköszönünk Rosner Zsolt plébános úrtól, aki augusztus 1-től Szigetváron folytatja szolgálatát.

19 órától pedig a Four Bones Quartet ad hangversenyt a templomban, melyre a belépés ingyenes!

Szeretettel várunk mindenkit!