Június 25-én lomtalanítás lesz Abaligeten

2020.06.08

Idén Abaligeten június 25-én lesz lomtalanítás. Az alábbiakban a Dél-Kom Nonprofit Kft. tájékoztatóját közöljük.

A lomtalanítás keretén belül ELSZÁLLÍTJÁK:
-a háztartásokban feleslegessé vált, a rendszeresített hulladékgyűjtő edényben méretük miatt el nem helyezhető, kiselejtezett lom hulladékot (pl. nagyobb méretű berendezési tárgyakat, bútorokat, ágybetéteket, stb.).

A lomtalanítás keretén belül NEM SZÁLLÍTJÁK EL:

-építési, bontási törmeléket (pl. beton, tégla, csempe, ragasztó, cserép, kerámia és azok keveréke, ablaküveg, síküveg);

-a kerti biohulladékot (pl. fanyesedék, faág, lomb);

-háztartásokban keletkező vegyes hulladékot (kommunális hulladék);

-elkülönítetten gyűjthető papír, műanyag- és fémhulladékot;

-ipari, mezőgazdasági vagy szolgáltatási tevékenység során képződött fém- és egyéb hulladékot (pl: autóalkatrész, szerszámok);

-állati tetemet, trágyát;

-elektronikai hulladékot (pl., háztartási gépeket, számítástechnikai eszközöket, ezek alkatrészeit, szórakoztató eszközöket - rádió, TV, lejátszók, szerszámgépeket);

-veszélyes hulladékot (pl. akkumulátor, festékes-, vegyszeres doboz, hígító, permetezőszer maradék, olajos hulladék, gyógyszer, gumiabroncs, stb.)

Építési törmelék, kerti biohulladék, elektronikai hulladék, veszélyes hulladék az önkormányzati rendelet szabályai szerint hulladékudvarainkban helyezhető el (https://new.delkom.hu/hulladekudvarok).

A bútorokat a hatékonyabb helykihasználás, a gyorsabb munkavégzés érdekében, kérjük, hogy szétszerelve adják át a közszolgáltatónak.

A zsákok, dobozok megtöltésénél kérjük, figyeljenek arra, hogy azok kézi erővel mozgathatóak legyenek, emeléskor a súly miatt ne szakadjanak ki, és ne tartalmazzanak a rakodást végző személyt veszélyeztető anyagokat, például üvegdarabot, mely kivághatja a zsákot, és megsértheti a közszolgáltató munkatársát.

Továbbá a Dél-Kom Nonprofit Kft. szolgáltatási területein működő hulladékudvarok 2020. június 02. napjától a megszokott nyitvatartási és átvételi rend szerint üzemelnek.

Forrás: Dél-Kom Nonprofit Kft.