Lélekemelő örömtorna hetente kétszer a Faluházban!

2021.06.17

Ha valaki figyelmes szemmel jár a központban, észre veheti, hogy két plakát is a Faluházba invitálja az érdeklődőket. Az egyik a helyi könyvtár megváltozott nyitvatartására hívja fel a figyelmet, a másik pedig tornázni hívja a mozogni vágyókat. Az alábbiakban Tarainé Marcsit kérdeztem a lélekemelő örömtornáról.

Az Abaligeti Újság korábbi számait lapozva feltűnt, hogy itt a faluban egy bizonyos Tarainé 2006-ban már harcot hirdetett a zsírpárnák ellen. Egy hirdetés szerint hetente kétszer találkoztak. Kedves Marcsi, hogyan emlékszik vissza azokra az időkre?

Kellemesen emlékszem vissza a kezdeti időkre, hisz 15 évvel fiatalabb, magányos tornázó voltam, tv előtt Bíró Ica, Réka, C.C. kazettáira... Egyik szomszédasszonyom tudva ezt, mondta csináljunk asszonytornát. Igent mondtam és összeálltak a mozogni vágyók. Azóta egyfolytában tornázunk - kortól függetlenül -, én adom az irányt, és mindenki a saját "teherbírása" szerint követ.

Az enyhítéseknek köszönhetően hosszú idő után ismét lehetőség nyílik a zárt térben történő sportolásra. A központban kitett plakáton az áll, hogy Lélekemelő örömtorna, mit szeretne sugallni ezzel a két hívó szóval? Van-e változás az akkori és a mostani kitűzött célok között?

A "kitűzött célok"-ban nincs változás. Van aki izmosodni akar és fogyni, természestesen ehhez a táplálkozását is igazítania kell; van aki kicsit táncosabbra veszi; van aki szereti a zenéimet és kellemes emlékeket ébreszt benne, de a lényeg, hogy úgy csinálja a gyakorlatokat és addig amíg örömét leli benne. Azt hiszem meg is válaszoltam a kérdését, hogy miért örömtorna. Senki nem kéri hogy annyiszor tegye ahányszor én, sőt ha épp más gyakorlathoz van kedve, akkor azt teszi. Jól érezzük magunkat, senki nem nézi hogy a másik hogyan csinálja. Örömködünk, nevetünk és ez maga a lélekemelés, de nem is én találtam ki e szót, hanem valamelyik tornásztársam.

Tehát akkor minden héten hétfőn és csütörtökön este 6-tól 7 óráig várják a sportolni vágyókat a Faluházban. Mi az amit tanácsos magunkkal vinni a tornára? Kell-e fizetni az alkalmakért, illetve fiúk/férfiak is csatlakozhatnak-e a tornázókhoz?

Polifoam, törülköző, esetleg egy üveg víz... Szeretettel várunk Mindenkit, akinek kedve szottyan egy kis mozgásra, korra és nemre való tekintet nélkül! Ingyen indult, és ingyenes is maradt.

Köszönöm a riportot! További sok sikert a szervezéshez!

Komáromi Csaba