Mit titkol Ivády Gábor?

2024.04.28

A jelenlegi abaligeti polgármester miért nem tartja fontosnak a falubeliek tájékoztatását óriási földterületek hosszútávú bérbeadásáról, eladásáról ilyen közel a Helyi önkormányzati választásokhoz?

Tájékoztatás Ivády Gábor módra (2024. február 12.)
Tájékoztatás Ivády Gábor módra (2024. február 12.)

Pedig Ivády Gábor választási igéretei között kiemelt helyet foglalt el az átláthatóság...

1. Átlátható és szolgáltató önkormányzat:

  • település költségvetéséről és pénzügyi helyzetéről a lakosság rendszeres tájékoztatása,
  • pályázati források felhasználásának nyilvánossá tétele,
  • folyamatos konzultáció a lakossággal, konzultációk eredményét felhasználva a döntésekhez,
  • fórumok tartása, amelyeken közösen gondolkodhatunk és tervezhetjük Abaliget jövőjét
  • önkormányzati ügyfélfogadás a lakosság igényei szerint,
  • lakosság részére ingyenes jogi és vállalkozási tanácsadás.

Ehhez képest a valóság az, hogy az abaligeti lakosok többsége nem is tudja milyen döntések születtek és születnek ma is a fejük felett. Ki az a Gál Balázs és miért adtak el neki egy rakás abaligeti földet úgy hogy előtte meg sem hirdették a földvásárlási lehetőséget a többi falubeli számára? Sőt, 10 éves (!) bérletbe is kapott egy hatalmas földterületet ő, aki egészen véletlenül indulni fog a 2024-es Helyi önkormányzati választásokon. Véletlen lenne?

Kalányos Erika (aki szintén indul a választásokon!) önkormányzati képviselő röviden megválaszolta a kérdést: "Mert ő az egyetlen a faluban, aki szóba jöhet. Nincs más, aki ekkora területet ki tudna venni." Tényleg így volna? Honnan tudják, ha meg se hirdették? Ezek a képviselők, akik megszavazták ezeket a hosszútávú földbérleteket valóban gondos gazdaként viselkedtek és Abaliget számára a legjobb döntést hozták, amikor meghirdetés nélkül "átjátszották" az ismerősüknek ezeket a földeket? 

Itt minden törvényesen zajlik, bárki bemehet az Önkormányzathoz és kikérheti ezeknek az ügyleteknek a papírjait. Persze, ha egyáltalán tud róla... mert ha nem tud róla, akkor kérdezni se tud, ugye?

Így megy ez Abaligeten már évek óta és a következő alkalom pont holnap lesz, amikor tetten érhetik őket.

Fontos kérdésekben döntenek ismét!
Fontos kérdésekben döntenek ismét!

2024. április 29-én délelőtt 9 órakor (munkaidőben!), aki tud menjen el és kérdezzen rá Ivády Gábor - jelenlegi - polgármester úrnál, hogy miért akar ilyen közel a választásokhoz 

10 000 nm földterületet (a horgásztóhoz közel) 10 évre bérbe adni egy vállalkozásnak úgy, hogy meg se kérdezi a falubelieket róla?
Miért nem hívott össze egy falugyűlést, ahol bemutathatná a vállalkozó milyen földmunkákra lesz szükség az erdőben, mekkora zajszennyezéssel jár a működtetése, nem fogja-e zavarni a horgászokat, nyaralókat? És miért adná ki olcsóbban, mint a környező büfések éves bérleti díjja? Nem lenne egyszerűbb tisztán, átláthatóan vezetni az önkormányzatot és nem ilyen sundám-bundám?

Abaliget választópolgárainak a száma (április 3-án) 509 volt. A tiszta választásban bízva reméljük, hogy ez a szám nem fog hirtelen megnőni 50-60 fővel csak úgy, véletlenül...

Kép forrása: abaliget.hu 


Mi a különbség a két kép között?

Készült Orfűn (2024. 04. 28.)
Készült Orfűn (2024. 04. 28.)
Készült Abaligeten (2024. 04. 28.)
Készült Abaligeten (2024. 04. 28.)

Frissítés (2024. 05. 04.)

Köszönet azoknak, akik elmentek a testületi ülésre és jelezték, hogy érdekli őket a falu ügye! A nagy figyelemnek is köszönhetően a Dinó Park megvalósítása egyelőre elvetve.
A választási plakátok kitéve, a falubeliek pedig elkezdtek beszélgetni a választásról... Azoknak pedig akik - a jelenlegi polgármester - Ivády Gábor újraválaszása miatt aggódnak üzenem, hogy ha teljesítette volna az igéreteit (pl: korrekt tájékoztatás, lásd fent), nem lenne miért aggódni. (Közmondás: A kutya ugat, a karaván halad.)
Komáromi Csaba