Nemzetközi Bluegrass és Akusztikus Zenei Feszitvál lesz Abaligeten

2023.08.06

Augusztus 11 és 13 között ismét bluegrass fesztivál lesz Abaligeten! 

Szeretettel várják idén is a bluegrass és az akusztikus zene kedvelőit hangulatos, családias, ingyenesen látogatható fesztiválra Abaliget csodálatos tópartjára, ahol hazai és külföldi kiválóságok koncertjeivel idén is változatos programmal készültek a szervezők. Természetesen nem marad el a már hagyományos vasárnap délelőtti szentmise akusztikus zenei aláfestéssel (Hungarikum Együttes), illetve idén először kísérőprogramként egy egyedülálló alkotásokat bemutató képzőművészeti kiállítás is várja az érdeklődőket. Kiállításmegnyitó: Abaligeti Faluház, szombat 14 óra.


Szarka Bence, a Budapest Bábszínház munkatársának kiállításmegnyitója az abaligeti faluházban

Szombaton délután 14 órakor, a fesztivál történetében első alkalommal szerepel képzőművészeti kísérőprogram, ennek a különleges tárlatnak a bemutatása.

A kiállítás anyagát a 2011 óta napjainkig elkészült darabok adják, az alkotó domború arcképeknek nevezi műveit. Az ötlet onnan származik, hogy a bábszínházban felmerült, olyan bábokat kell készíteni, amelyek a bábszínész arcát viselik. Ehhez kezdte el Bence előtanulmányként híres emberek arcait megmintázni, amiből ez a gyűjtemény kinőtte magát. A Nők Lapja felkérésére Garas- és Kern-figurákat is készített a Ripacsok születésének harmincéves évfordulójára, ezek a 2011. júliusi szám címlapján is szerepeltek a művészek társaságában. Ezen felül keze munkáját dicsérik az elmúlt 35 esztendő során készített bábfejek, valamint a Budapest Bábszínház díszleteinek széles palettája mellett a Madách Színház és a Szegedi Truffaldino Bábszínház számára készített bábfejek, a Soproni Színház és a L'Art pour L'Art társulat számára készített kellékek, valamint a közelmúltban egy kölni bábszínház két új előadásához tartozó valamennyi bábfej és díszlet készítése. Rengeteg plakátot készített és tervezett is, továbbá a Pinokkió, a Mekk mester és a Hetedhét varázslat című darabokban díszlettervezőként működött közre.

Forrás: Nemzetközi Bluegrass és Akusztikus Zenei Feszitvál, Abaliget