Összehozta az abaligeti gyerekeket az ének

2022.03.07

Felemelő érzésben lehetett részük az abaligeti iskolásoknak, ugyanis a hétközi Népdaléneklési versenyen közel kilencven gyerek mutathatta meg énektudását igencsak nagyra becsült zsűritagok előtt. 

Fotó: Abaligeti Általános Iskola
Fotó: Abaligeti Általános Iskola

Az Abaligeti Általános Iskolában nagy hagyománya van a népdaléneklésnek, így nem is csoda, hogy már több mint 15. esztendeje rendezik meg a nagy múltú énekversenyt. Az ünnepélyes napon a tanintézet összes tanulója énekelt egyéni vagy csoportos előadásban. Szebbnél szebb produkciókkal álltak ki a fiatalok, így nem meglepő, hogy a háromtagú zsűri, köztük Tóth Ferenc, aki Liszt Ferenc-díjas karnagy, igencsak nehéz helyzetbe került a döntéshozatalkor.

Az előadásokat követően minden gyermek kapott minősítő oklevelet, azonban négy diák kimagasló eredményt ért el. Az alsó tagozatosok közül Orsós Amanda és Hóbár Rebeka, míg a felsős tanulók közül Kaluczky Kitti és Velki Márta bizonyult a legjobbnak. A teljesítményüknek köszönhetően még egy Pannon Filharmonikusok által felajánlott ajándékcsomaggal is gazdagodtak ezúttal.

Forrás: Móga R. (bama.hu


Minden gyermek kapott minősítő oklevelet. Négy diákunk ért el kimagasló eredményt: 

  • 1-2. osztályosok közül Orsós Amanda, 
  • 2-3. osztályosok közül Hóbár Rebeka, 
  • 5-6. osztályosok közül Kaluczky Kitti, 
  • 7-8. osztályosok közül pedig Velki Márta.

Ők a Pannon Filharmonikusok által felajánlott ajándékcsomagokat kapták. Ezúton is köszönet a közbenjárásért Büttner Orsolyának!