Otthonról haza - könyvbemutató Agócs Írisszel

2019.06.07

Hóbár Csaba meghívására a Credo teraszára terveztük ezt a szabadtéri programot. De a májusi, napi rendszerességgel megérkező esőfelhő ezúttal is bőven árasztotta ránk áldását, így a találkozónak az iskola zenetermében találtunk helyet, amit gyerekhangok, és a velük érkező szülők töltöttek meg.

Agócs Írisz könyvbemutatójára érkeztek. Többen könyveiket hozták és dedikálást kértek, de voltak akik könyvet vásároltak, vagy csak szerették volna megismerni Íriszt közelebbről.

A zömében gyermekirodalmi kiadványok illusztrációiról ismert alkotónak idén önálló könyvei is megjelentek, ami a kisfiának készülő sorozat első két lapozgatója. Ő jegyzi a nagy sikerű Maszat sorozat és Varró Dániel több verseskötetének- idén a Csütörtök a kisördög című jelent meg- rajzi megjelenítését is. Örömünkre munkáinak diafilm változata is kapható már a boltokban. A sok mese között szokatlan lehetett a svéd pszichológus munkáját illusztrálni. Ez a könyv segítségül szolgál a szülőknek és gyerekeknek hétköznapi helyzetek megoldásaira.

Mint láthattuk, sok feladatot adott az elmúlt öt hónap, s a következők hasonlóan bővelkednek teendőkben. Ember legyen aki győzi erővel!

Nagy élmény, ha tartalmában és megjelenésében is szép könyv kerül az apró kezekbe, de élmény és segítség nekünk felnőtteknek is, akik segítkezni próbálunk abban, hogy a törpéből egyszer óriás legyen.

Várjuk a további műveket és újra azt a felszabadult jó hangulatot, amit az Írisszel valótalálkozás adott!

 Cs. Cs. M.