Pécsi művészek fúziós megoldásai – a harmonika és trombita találkozása a színpadon

2019.07.15

Könnyed komolyzene, bámulatos hangszer párosítás. Kéméndi Tamás és Solymosi Péter különleges koncertélménnyel várja a közönséget július 21-én 19 órakor az abaligeti Bűnbánó Szent Mária Magdolna-templomban a templom búcsújának alkalmából.

Solymosi Péter, a Pannon Filharmonikus Zenekar szólamvezető trombitaművésze, valamint a Pécsi Művészeti Gimnázium és a PTE Zeneművészeti Kar trombitatanára az elmúlt két évtized egyik kiemelkedő alakja a pécsi zenei életnek. Számos formációban és számos műfajban láthatta és hallhatta már a közönség. Egyedülálló módon kétszer nyerte el a Pannon Filharmonikusok "Az év zenekari művésze" díjat, valamint jó néhány alkalommal külföldön is bizonyíthatott a zenekar élén. 

Kéméndi Tamás, az évek során a komolyzene mellett számos zenei irányzatban kipróbálta magát: játszott klasszikus-, könnyű-, jazz-, nép- és világzenét is. Tamás sajátos zenei világát a komolyzenei tanulmányok mellett nagyban befolyásolja a német zenei kultúra, a jazz zene harmóniavilága, valamint a virtuóz játékmód. Az aktív zenélésen kívül a jövő harmonikásait is neveli. Alapfokon és középfokon is tanít, valamint számos - a hangszer népszerűsítéséhez köthető - kulturális esemény kitalálója, szakmai felelőse. Nevéhez köthető a minden évben megrendezésre kerülő Mohácsi Német Harmonikatábor, volt tanára emlékére megrendezett verseny és emlékhangverseny, a mecseknádasdi Sváb Harmonikás Találkozó, valamint a Pécsi Harmonika Fesztivál is.

Műsorukban hallható lesz többek közt Grigoras Dinicu, Hubay Jenő és Astor Piazzolla egy-egy szerzeménye is. A különleges zenei fúzió egyedi élményt ígér a zenerajongóknak!