Részleges erdőlátogatási korlátozás a szeptemberi szarvasbőgés idején (2021)

2021.09.06
Fotó: Mecsekerdő Zrt.
Fotó: Mecsekerdő Zrt.

A szeptemberben kezdődő gímszarvasnász miatt, a vad nyugalmának biztosítása érdekében a Mecsekerdő Zrt. 2021. szeptember 1-től szeptember 30-ig minden nap 16:00 és másnap reggel 08:00 között ESTI ÉS ÉJSZAKAI ERDŐLÁTOGATÁSI KORLÁTOZÁST rendel el

  • a Szigetvári Erdészet sasréti és szentegáti vadászterületein,
  • a Sásdi Erdészet kisvaszari vadászterületén,
  • az Árpádtetői Erdészet hetvehelyi (Nyugat-Mecsek), továbbá
  • a Pécsváradi Erdészet kárászi és mészkemencei (Kelet-Mecsek) vadászterületén.

KÉRJÜK A FENTI IDŐSZAKBAN CSAK 08.00 ÉS 16.00 ÓRA KÖZÖTT TARTÓZKODJANAK AZ ERDŐ TERÜLETÉN!

Az érintett területekre vezető főbb erdei- és turista utak mentén figyelmeztető táblákat helyezünk ki, emellett pedig a vadászterületeket egy térkép segítségével nyújtunk tájékoztatást.

Megértésüket ezúton is köszönjük!

Forrás: Mecsekerdő Zrt.


Kedves Természetjárók!

Szeptemberben megkezdődött a gímszarvasok nászidőszaka, melynek leggyakoribb ismertetőjegye a változatos erejű és hangú szarvasbőgés. A bikák a rejtőzéssel ilyenkor nem törődve bőgéssel kommunikálnak egymással, melynek célja a szarvastehenek meghódítása és a vetélytársak elijesztése. Az alkonyattól egyre csak erősödő szarvasbőgést leginkább az esti és hajnali órákban hallhatjuk.

A vadak nyugalmának biztosítása érdekében a Mecsekerdő által kezelt területek egy részén 2021. szeptember 30-ig részleges erdőlátogatási korlátozás van érvényben. Kérjük a Kirándulókat, hogy ebben az időszakban délután négy órától másnap reggel nyolc óráig NE látogassák a meghatározott területeket.

Helyette fedezzük fel a mecseki Kéktúra-útvonal legszebb látnivalóit, másszuk meg a Zengőt vagy kalandozzunk a múltban a Máré-várnál.

Köszönjük a megértést! Kellemes őszi, erdei kikapcsolódást kívánunk mindenkinek! 

További részletes információk az alábbi oldalon olvashatók.

Forrás: Mecsekerdő Zrt.