Szentmisék, szentségi élet a járványügyi védekezések új szakaszában

2020.05.05

2020. május 4-én új járványügyi helyzet alakult ki az országban. Erre vonatkozóan módosultak a szentségek kiszolgáltatását érintő előírások is. Apostoli kormányzó úr rendelkezései értelmében meghatározatlan ideig a 65 év alatti híveknek vasárnapi szentmisét tartunk, az idősebbeket és a krónikus betegeket továbbra is arra kérjük, hogy a média csatornáin keresztül kapcsolódjanak be a közös imádságba.

A mostani hétvégétől kezdődően

  • minden vasárnap 9.30-kor Magyarszéken, 11 órakor Abaligeten a templomban csendes szentmisék,
  • szombaton este 6 órakor május 9-től Bánoson, május 16-tól Mecsekrákoson kéthetente a templomocska előtti téren ácsingózva szabadtéri énekes előesti szentmise lesz.

Ezeken a szentmiséken a 65 év alattiak kizárólag sálban/szájmaszkban vehetnek részt, betartva az egymás közti távolságot.

Esküvő, keresztelő, temetés továbbra is csak szűk körben, a család részvételével tartható. Betegekhez a család kérésére megyek, ha biztosítják a higiéniás előírások betartásának lehetőségét. Aki 65 év feletti, és gyónni, áldozni szeretne, azt szabadtéren részesítem a szentségekben. Igény esetén kérem, keressenek a plébánia elérhetőségein.

Rosner Zsolt
plébános