Tájékoztatás | Nyári diákmunka 2020

2020.06.29

A "nyári diákmunka" elnevezéssel munkaerő-piaci program indul 2020. július 15.- 2020. augusztus 14. közötti időszakra.

Karolina Grabowska fotója a Pexels oldaláról
Karolina Grabowska fotója a Pexels oldaláról

A program célja a korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elősegítése.

A program célcsoportjába azok a 16-25 év közötti, nappali tagozaton, tanulói, vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok tartoznak, akik nem rendelkeznek sem vállalkozói, sem egyéb, foglalkoztatásra irányuló jogviszonnyal.

A program keretein belül a foglalkoztatás a települési önkormányzatoknál történik. Legfeljebb napi 6 órás foglalkoztatáshoz nyújtható támogatás, ami azonban nem lehet több mint a minimálbér - szakképzettséget igénylő munkakörökben a garantált bérminimum - időarányos hányada (157.950,-Ft, ill. 120.750,-Ft).

A programhoz csatlakozás előfeltétele, hogy a nappali tagozatos diák a program keretei között történő munkavállaláshoz, illetve a nyilvántartásba vételhez a leendő foglalkoztatót felkeressék. Ehhez személyes okmányaival, valamint érvényes diákigazolványával, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonásakor kiadott iskolalátogatási igazolásával kell a munkaviszony kezdete előtt a Polgármesteri Hivatalba befáradnia annak érdekében, hogy a programba vonásának előfeltételét jelentő regisztrációja megtörténhessen.

A támogatás kizárólag a foglalkoztatási osztály által a munkaerőigényre közvetített diák foglalkoztatásához nyújtható.

Jelentkezni lehet Abaliget Község Önkormányzat hivatalában 2020. július 2-án csütörtök 14,00 óráig.

Abaliget, 2020. június 29.

Forrás: Abaliget Község Önkormányzat

Fotó: Karolina Grabowska | pexels.com