VIDEÓ | COVID-19 egy virológus szemével

2020.07.02

Beszélgetés dr. Kemenesi Gábor virológussal a COVID-19 kapcsán. Tények, tévhitek, összesküvés-elméletek az új típusú koronavírussal kapcsolatban. Gyorstalpaló nemcsak szkeptikusoknak. Érdemes megnézni!

Dr. Kemenesi Gábor | Fotó: Csortos Szabolcs
Dr. Kemenesi Gábor | Fotó: Csortos Szabolcs

A Szkeptikus Társaság "Kibogozó" című új interjú sorozatának első részében Pintér András Gábor beszélget a COVID-19 kapcsán dr. Kemenesi Gábor virológussal, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Víruskutató laboratóriumának munkatársával. 

A beszélgetés során szó esik a vírusokról, a tudományos kutatások mikéntjéről, tévhitekről, tudománykommunikációról, a járvány terjedésével kapcsolatos tudnivalókról, az influenzáról és arról, milyen különbségek láthatók a két vírus és az általuk okozott betegségek között, a maszkviselésről és egyéb óvintézkedésekről, valamint a fejlesztés alatt álló vakcináról. 

Az interjúban emlegetett cikk megtalálható a Magyar Tudományos Akadémia oldalán: https://mta.hu/tudomany_hirei/versenyfutas-a-vakcinaert-110691

Forrás: Szkeptikus Társaság | Fotó: Csortos Szabolcs


Kapcsolódó videó:

A koronavírus eredete és ami még ránk vár A klímaváltozás számos területen befolyásolja mindennapi életünket, de azt kevesen tudják, hogy hatásai közé tartozik a fertőző betegségek térnyerése is. Az élőlények megváltozott környezeti körülményei és mozgásai, az urbanizáció, a vadállat kereskedelem és a bozóthús fogyasztása mind hozzájárulnak a világjárványok terjedéséhez. A 2020-as koronavírus járvány nem az első és nem is az utolsó pandémia a világban.

Forrás: PTE Nyitott Egyetem MINI