Légy te is hős, ments meg egy iskolát! - Az Iskolai Szülői Munkaközösség felhívása

2020.01.09

Légy te is hős! Ments meg egy iskolát! Fogjunk össze az abaligeti nyolcosztályos általános iskoláért!Iskolánkat 2004/2005-ben az akkori oktatáspolitika bezárással fenyegette, de kiállt érte sok bátor és jóakaratú támogató. Az ő segítségükkel a katolikus egyház mentette meg. Így lett iskolánk a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola gyakorló iskolája.

Eddigi fenntartónk már nem kívánja gyakorló iskolának használni és a fenntartói jogát átadná másnak. Novemberben nagy örömmel fogadtuk az újságot, miszerint új fenntartónk várhatóan a Premontrei Női Kanonokrend lesz. 

Most viszont azt a hírt kaptuk, hogy a főiskola szenátusa a fenntartói jogokat a tankerületi központnak akarja átadni.

Ez azt jelenti, hogy nem lehetünk tovább egyházi iskola, többek között leveszik falainkról a kereszteket, nem imádkozhatunk együtt reggelenként, és elvesznek az egyházi iskola nevelési elvei is. Keresztény iskolaként befogadóak vagyunk, és az integrált oktatás mellett tesszük le voksunkat. 

Idén szeptemberben nyolcvan iskolásunk lett, ezzel több évtizedes csúcsot állítottunk be, és közülük csak 40 az abaligeti, a többi a környező településekről jár ide. 

Az abaligeti iskolabuszok 18-20 pécsi gyerekért indulnak el minden reggel. Igen, a nagyvárosból mennek a kis faluba.

Utóbbira magyarázat, hogy nagyítóval kell keresni olyan iskolát, ahol sajátos nevelési igényű vagy fogyatékos gyereket integrált körülmények között, a többiekkel együtt, megfelelő színvonalon oktatják. Nyolc súlyos allergiában, asztmában szenvedő gyerekünk is van, ők iskolai foglalkozás keretében az abaligeti barlangba járnak a tüneteiket csökkentő barlangterápiára.

Nem tudjuk, ki és miért akarja el elvenni tőlünk a keresztény oktatást, de amíg csak lehet, küzdünk érte, hogy egyházi iskola maradhassunk! Egyedül azonban kevesek vagyunk hozzá: arra kérünk, állj mellénk, segíts nekünk! Társaiddal együtt támogassatok minket a jóakarat, az összetartozás és az imádság erejével!

Köszönjük, hogy mellénk állsz! Isten áldjon meg érte!

Iskolai Szülői Munkaközösség