Szülői tiltakozás

2019.08.20

Az abaligeti PPHF Szent Mária Magdolna Gyakorló Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola fenntartója nem hosszabbította meg Gálos László eddigi megbízott iskolaigazgató augusztus 15-én lejárt munkaszerződését. Helyébe új iskolaigazgatót még nem bízott meg.

A döntés az iskola működését veszélybe sodorhatja, mivel akadályozza a 2019/20-as tanév év eleji szervező munkáit, a tanévvel kapcsolatos döntések meghozatalát.

Ezek miatt a Szülői Munkaközösség határozott tiltakozását fejezi ki. Gálos László hosszú évek óta vett részt az iskola vezetésében, 9 évig igazgató helyettesként, majd az utóbbi két tanévben megbízott igazgatóként erősítette és segítette az iskola jelenlegi arculatának a kialakítását. Személyisége, vezetési elképzelése biztosította az abaligeti iskola közösségformáló működését, az eddig általa irányított intézmény a szülők legnagyobb megelégedése mellett neveli és oktatja a gyerekeket.

A kialakult helyzet miatt a szülői munkaközösség levélben fordult a fenntartóhoz, amelyben kérte Gálos László intézményvezetői kinevezését.


Abaligeti Szent Mária Magdolna 
Gyakorló Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola
Szülői Munkaközössége