Válaszra várva - Rendkívüli szülői fórum volt az abaligeti iskolában

2019.08.29

Augusztus 15 óta nincs igazgatója az abaligeti iskolának. A jövő héten megkezdődik az új tanév. Dr. Kovács Gusztáv, a PPHF rektora és mint az iskola fenntartója érdemben nem válaszolt a korábbi szülői tiltakozásra. Ezért augusztus 29-én (csütörtökön) 18 órakor rendkívüli szülői fórum vette kezdetét az abaligeti iskola udvarán. 

A majd kétórás megbeszélésen - miután Horváth Péter Brúnó a szülői munkaközösség elnök aspiránsa tájékoztatta a megjelenteket az elmúlt hetek eseményeiről - a szülők kérdéseket fogalmaztak meg Dr. Kovács Gusztáv rektor felé, mint fenntartó felé. A kérdések többségében a fenntartó eddigi döntéseit, illetve az iskola jövőjét firtatják. Ezekből néhány:

  • Miért nem Gálos Lászlót nevezte ki igazgatónak, miután sikeresen letette az intézményvezetéshez szükséges vezetői szakvizsgát és munkájával mindenki elégedett volt? Mivel indokolja döntését?

  • Ha egyszer az iskola pedagógiai programja és gazdasági helyzete megengedi, miért ragaszkodik rektor úr a csoportbontások megszűntetéséhez, és az alsós osztályok összevonásához?

A fórumon összegyűjtött kérdéseket levélben juttatják el a fenntartóhoz, várva mielőbbi válaszát.